Sel nädalal müügile tulnud Saku Õlletehase hooajaõlu Pühadeporter, 12 kuud laagerdunud eripruul pälvis tänavusel Toidumessil parima jõuluõlle tiitli.
“Saku portereid on aastaid nii kodustel kui rahvusvahelistel võistlustel kõrgelt hinnatud ning erandiks pole ka tänavune aasta, mil meie Pühadeporter pälvis Tallinna toidumessi külastajate pimetestis parima jõuluõlle tiitli,” lausus Saku Õlletehase peaõllemeister Tarmo Tappo.
Tappo sõnul toob selletalvise eripruuli 12 kuu pikkune laagerdumine esile porteri väga erinevad maitse- ja aroominüansid. “Näiteks lühema valmimisajaga porterist eristab 2016. aasta sügisel laagerduma pandud Pühadeporterit täidlasem, pehmem ja rikkalikum karamellimaitse ja –aroom,” lisas Tappo.
Kõrvuti traditsioonilise balti porteri tüüpi hooajaõllega tõi Saku turule ka piiratud koguses Saku Originaali Pühadepruuli, mis on tummise maitse ja punakaskuldse värvusega hele talveõlu.
“Originaal Pühadepruulis on lisaks heledatele odralinnastele kasutatud ka magusama maitsega karamelliseeritud odralinnaseid. Tummisema maitsenüansi lisab veel ka madalam käärimisaste,” märkis Saku peaõllemeister Tarmo Tappo.
Kahe uue maitsega täienes ka Saku eriõllede sari Antvärk. Uus Antvärk Amber Ale on keskmise kehaga aromaatne pinnakääritatud õlu, mida iseloomustab magusate karamell-linnaste ja troopiliste aroomihumalate tasakaalus kombinatsioon.
Juba teist aastat järjest pruulis Saku ka eriõlle novembrikuise Pimedate Ööde Filmifestivali tarbeks. Tänavune Humulus Lupus IPA on värske, aromaatne, intensiivne ja tugeva karakteriga õlu, mis sobib nii novembriööde kultuuriprogrammi kui hea toidu saatjaks.
Saku Pühadeporter ja Originaal Pühadepruul on villitud 0,5l klaaspudelisse, Antvärki sarja tooted on müügil 0,33l klaaspudelis.
“Saku portereid on aastaid nii kodustel kui rahvusvahelistel võistlustel kõrgelt hinnatud ning erandiks pole ka tänavune aasta, mil meie Pühadeporter pälvis Tallinna toidumessi külastajate pimetestis parima jõuluõlle tiitli,” lausus Saku Õlletehase peaõllemeister Tarmo Tappo.
Tappo sõnul toob selletalvise eripruuli 12 kuu pikkune laagerdumine esile porteri väga erinevad maitse- ja aroominüansid. “Näiteks lühema valmimisajaga porterist eristab 2016. aasta sügisel laagerduma pandud Pühadeporterit täidlasem, pehmem ja rikkalikum karamellimaitse ja –aroom,” lisas Tappo.
Kõrvuti traditsioonilise balti porteri tüüpi hooajaõllega tõi Saku turule ka piiratud koguses Saku Originaali Pühadepruuli, mis on tummise maitse ja punakaskuldse värvusega hele talveõlu.
“Originaal Pühadepruulis on lisaks heledatele odralinnastele kasutatud ka magusama maitsega karamelliseeritud odralinnaseid. Tummisema maitsenüansi lisab veel ka madalam käärimisaste,” märkis Saku peaõllemeister Tarmo Tappo.
Kahe uue maitsega täienes ka Saku eriõllede sari Antvärk. Uus Antvärk Amber Ale on keskmise kehaga aromaatne pinnakääritatud õlu, mida iseloomustab magusate karamell-linnaste ja troopiliste aroomihumalate tasakaalus kombinatsioon.
Juba teist aastat järjest pruulis Saku ka eriõlle novembrikuise Pimedate Ööde Filmifestivali tarbeks. Tänavune Humulus Lupus IPA on värske, aromaatne, intensiivne ja tugeva karakteriga õlu, mis sobib nii novembriööde kultuuriprogrammi kui hea toidu saatjaks.
Saku Pühadeporter ja Originaal Pühadepruul on villitud 0,5l klaaspudelisse, Antvärki sarja tooted on müügil 0,33l klaaspudelis.