Saku tänavune Pühadeporter valmis aastakümneid vana retsepti järgi

31. Oktoober 2014

Saku Õlletehas pruulis selleks aastalõpuks piiratud koguses Pühadeporterit, kasutades unikaalset mitukümmend aastat vana retsepti.

Peaõllemeister Tarmo Tappo ütles, et nostalgiahõngulise retsepti kasutamine teeb tänavuse Pühadeporteri eriliseks. „Tegemist on Balti porteri tüüpi õllega, mille pruulimisel kasutasime rohkem karamell- ja kohvilinnaseid ning kääritasime virret pikemalt – seetõttu on Pühadeporteri maitse intensiivsem, kuivem ja tugevamalt röstine,“ selgitas ta.

Balti porter on maailma õllekaardil kõrgelt hinnatud õlletüüp, mille eripära võrreldes Euroopa porteritega on põhjakäärituspärmi kasutamine ning mõnevõrra kõrgem alkoholisisaldus.

Saku Pühadeporter jõuab kauplustesse alates järgmisest nädalast ning valmis pruulitud partiist peaks jätkuma kuni aasta lõpuni.Õlle kangus on 6,9%. Pühadeporter on villitud 0,5-liitristesse pudelitesse ning saadaval ka nelipakina.

Pühadeporteri pruulimisega järgis Saku Õlletehas mitmete aastate pikkust traditsiooni tuua aastalõpupühadeks välja spetsiaalne porter. Teistest õlledest kangem ja aromaatsem porter sobib saatma eestimaalaste traditsioonilisi pühaderoogasid.Saku õllemeistrite kunst on pälvinud mitmel korral ka rahvusvahelist tunnustust, näiteks võitis Saku klassikaline porter kaks aastat tagasi Londonis toimunud rahvusvahelisel konkursil „World´s Best Beers“ maailma parima kange porteri tiitli.

X Sulge
OLEN VÄHEMALT 18-AASTANE